Job Description (JD)
Nama Program | Operasi Pemprosesan Produk Perikanan [C102-001-3:2019] |
---|---|
Kod CU | C102-001-3:2019-C07 |
Competency | Core |
Tajuk CU | PENYEDIAAN PRODUK BERASASKAN OTOSHIMI |
Penerangan CU | Penyediaan Produk Berasaskan Otoshimi ialah proses menghasilkan produk berasaskan otoshimi dengan penambahan bahan mentah lain melalui proses pengadunan mengikut Kawalan Keselamatan Dan Kebersihan Makanan (MeSTI). Personel yang terampil bagi CU ini hendaklah boleh sediakan peralatan dan bahan mentah, adun bahan mentah, bentuk produk berasaskan otoshimi, masak produk berasaskan otoshimi, bungkus produk berasaskan otoshimi dan simpan produk berasaskan otoshimi. Hasilan CU ini adalah produk berasaskan otoshimi mematuhi suhu, masa, bentuk dan rasa mengikut spesifikasi pengeluar. |
Tempoh Latihan | 336 |
Objektif Pembelajaran | Hasil unit kompetensi ini adalah untuk memastikan produk berasaskan otoshimi mematuhi suhu, masa, bentuk dan rasa mengikut spesifikasi pengeluar. Akhir pembelajaran unit kompetensi ini, pelatih perlu berkebolehan: 1. Sediakan peralatan dan bahan mentah. 2. Adun bahan mentah. 3. Bentuk produk berasaskan otoshimi. 4. Masak produk berasaskan otoshimi. 5. Bungkus produk berasaskan otoshimi. 6. Simpan produk berasaskan otoshimi. |
Pra-Syarat | Tiada |