Senarai Kursus
Memaparkan 1-9 daripada 9 items.
# | Nama Kursus | Jumlah Hari Bekerja | Pusat Bertauliah [Kod Pusat] | Penerangan Kursus | Negeri | Tahap Program | Kategori Program |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN T2 KHAS | 160 | RANTAU BUMIMAS SDN BHD (SURIA COLLEGE OF HOSPITALITY) [PD5338] | Program ini ditawarkan kepada golongan pekerja yang tidak mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia atau golongan lepasan sekolah yang berumur 18tahun sehingga 25tahun dalam bidang masakan Syarat kemasukan :- 1. Warganegara Malaysia. 2. Berumur 18thn - 25thn. 3. Sihat tubuh badan. 4. Boleh membaca, menulis, mengira & MINAT. Tempoh Program ini adalah selama 8 bulan. | Johor | 2 | Program Penuh |
2 | SLDN PLUS PENYEDIAAN MAKANAN TAHAP 2 (MODULAR) | 120 | MCDONALD'S VOCATIONAL ACADEMY [PD5933] | kursus in menyediakan kursus dalam bidang Penyediaan & Perkhidmatan makanan Segera | Selangor | 2 | Program Modular |
3 | SLDN PLUS PROGRAM MODULAR PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN (HT-012-2:2012) CU1, CU2, CU3, CU4, CU5 | 100 | INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN) ALOR GAJAH [PD5860] | Kursus ini adalah kursus yang menggunakan peruntukan SDLN Plus dan menawarkan Penyata Pencapaian bagi bidang Pembuatan dan Penyediaan Makanan (HT-012-2:2012) CU1-Hygiene, Kitchen, Safety and Food handling, CU2-Cooking Technique, CU3-Stock, Soup And Hot Sauce Production, CU04-Main Course Production, CU05-Rice And Farinaceous Production | Melaka | 2 | Program Modular |
4 | SLDN PLUS PROGRAM MODULAR PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN (HT-012-2:2012) CU1, CU2, CU3, CU4, CU5 [HT-012-2:2012] | 100 | INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN) ALOR GAJAH [PD5860] | Kursus ini adalah kursus yang menggunakan peruntukan SDLN Plus dan menawarkan Penyata Pencapaian PROGRAM MODULAR PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN (HT-012-2:2012) CU1, CU2, CU3, CU4, CU5 [HT-012-2:2012] | Melaka | 2 | Program Modular |
5 | SLDN PLUS PROGRAM MODULAR PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN CU HT-012-2:2012-C01, HT-012-2:2012-C02, HT-012-2:2012-C03, HT-012-2:2012-C04, HT-012-2:2012-C05, HT-012-2:2012-E01 | 80 | INSTITUT KEMAHIRAN TINGGI BELIA NEGARA (IKTBN) ALOR GAJAH [PD5860] | SLDN PLUS PROGRAM MODULAR PENYEDIAAN & PEMBUATAN MAKANAN (HT-012-2:2012) CU1,HYGIENE, KITCHEN SAFETY AND FOOD HANDLING, CU2 COOKING TECHNIQUE, CU3 STOCK, SOUPS AND HOT SAUCE PRODUCTION, CU4 MAIN COURSE PRODUCTION, CU5 RICE AND FARINACEOUS PRODUCTION , E01 BASIC KITCHEN EQUIPMENT MAINTENANCE | Melaka | 2 | Program Modular |
6 | PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN | 231 | TEJA SKILLS RESOURCES [X00366] | Kursus penyediaan dan pembuatan ini adalah satu kursus dalam bidang masakan, penyediaan makanan , pembuatan kek atau roti yang menonjolkan tatasajian dan kemahiran bagi mengetengahkan makanan dari tahap penyediaan sehingga penghidangan. | Pahang | 2 | Program Penuh |
7 | PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN | 122 | TEJA SKILLS RESOURCES [X00366] | Penyediaan sesuatu hidangan utama juga berkait rapat dengan hiasan. Persembahan makanan amat penting supaya hidangan yang dihasilkan agar kelihatan lebih cantik, menarik dan menyelerakan sesiapa yang melihatnya. Selain itu, hiasan pada sesuatu hidangan juga dapat menjadikan hidangan tersebut kelihatan lebih eksklusif dan mahal. | Pahang | 2 | Program Penuh |
8 | PENYEDIAAN MAKANAN | 160 | MIRI ACADEMY OF SKILLS DEVELOPMENT [PD6004] | KURSUS MASAKAN | Sarawak | 2 | Program Penuh |
9 | PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN | 130 | TEJA SKILLS RESOURCES [X00366] | KURSU INI MEMBERIKAN LATIHAN TEORI DAN PRAKTIKAL KEPADA PERANTIS TENTANG KEMAHIRAN PENYEDIAAN DAN PEMBUATAN MAKANAN | Pahang | 2 | Program Penuh |